Thursday, 28 March 2013

Set Penyusuan Basic

Set Breastfeeding Shaklee bagi Ibu Yang Tak Nak Banyak Vitamin 


Dalam memastikan, anda berupaya untuk mencapai impian menyusukan bayi, persediaan awal adalah penting! Jadi siap sedia dengan menyediakan keperluan penyusuan yer.

Seperti yang umum sedia maklum, susu ibu mengandungi sejuta khasiat dan manfaat untuk si manja yang semakin membesar. Dalam enam bulan pertama selepas kelahiran, anda sangat digalakkan untuk menyusukan bayi secara eksklusif. Setelah melalui fasa pertama ini, anda amat disyorkan untuk meneruskan penyusuan susu ibu sehingga usia anak mencecah sekurang-kurangnya dua tahun.

Dalam meniti tempoh ini, anda tentu sahaja memerlukan beberapa kelengkapan asas dan peralatan sokongan dalam usaha menjayakan penyusuan susu ibu. Paling penting, kebanyakan kelengkapan yang perlu disediakan ini merupakan pelaburan di masa akan datang, memandangkan kos yang dikeluarkan hanya sekali seumur hidup.

Belajar sebanyak yang mungkin tentang penyusuan badan sebelum bayi anda lahir. Cara-cara paling biasa dan efektif:
  • Bincang dengan ibu menyusu yang lain (anda boleh jumpa mereka dalam forum kami).
  • Baca buku untuk biasakan diri.
  • Hubungi organisasi sokongan penyusuan badan di tempat anda.
  • Cuba sertai kelas penyusuan atau sesi persediaan penyusuan badan (dianjurkan oleh banyak hospital sebagai sebahagian daripada kursus pranatal mereka) menjelang penghujung kehamilan anda.
Semakin banyak yang anda tahu tentang cara-cara dan faedah menyusu badan, semakin cerah peluang anda menjayakannya.

Sama ada anda memikirkannya atau tidak, badan anda ketika ini sedang bersiap sedia untuk penyusuan badan. Ini adalah salah satu sebab mengapa payudara anda menjadi begitu besar semasa hamil. Ketika ini, duktus susu dan sel penghasilan susu anda sedang berkembang, dan lebih banyak darah mengalir ke payudara berbanding sebelumnya. Tetapi saiz payudara tidak ada kaitan dengan keupayaan menyusukan dengan berjaya. Walaupun payudara anda kekal kecil, ia tidak akan mengurangkan peluang anda untuk menyusukan anak anda sendiri.


Kelengkapan yang perlu disediakan oleh bakal-bakal IBU buat pertama kalinya adalah:
pam,botol Pada masa kini, terdapat banyak botol yang bebas BPA dalam jenis standard dan berleher lebar. Seelok-eloknya dapatkan botol yang bersaiz 5oz untuk kegunaan sewaktu mengepam susu. Ia lebih senang dikendalikan kerana mudah untuk anda memegangnya ketika mengepam.,Bekas penyimpanan susu ibu,beg pendingin,pek ais,poncho menyusu,pakaian menyusu,bantal menyusu,peti sejuk dingin beku,pad payu dara & coli menyusu Sepanjang proses penyusuan, pastikan anda memiliki beberapa helai coli menyusu yang mempunyai daya sokongan yang baik. Sebaik-baiknya dapatkan coli yang diperbuat daripada bahan yang lembut seperti kain kapas. Hal ini kerana ia lebih selesa berbanding jenis sintetik. Dalam pada itu, adalah diingatkan agar anda tidak menggunakan coli berdawai kerana coli ini akan menyebabkan saluran susu tersumbat. Tanpa disedari akan menyebabkan mengalami masalah lain yang boleh mengganggu kelancaran proses penyusuan.
Aksesori lain
Sapu tangan: Mudah untuk mencuci dan mengelap susu yang tertumpah semasa mengepam atau menanggalkan pam.
Berus botol berspan: Ia lembut pada botol dan memudahkan kerja-kerja mencuci.
Beg berjaring: Botol, corong pam payu dara dan lain-lain mudah dikeringkan setelah dicuci apabila dimasukkan ke dalam beg sebegini.
 
**INFO TAMBAHAN
Kajian menunjukkan sel darah putih mungkin akan melekat pada bekas penyimpanan susu kaca dan tidak pada plastik. Keadaan ini menjadikan bekas penyimpanan susu plastik sebagai pilihan yang lebih baik untuk menyimpan susu ibu.

                                   *****************************************************
Saya nak cerita pasal Set Breastfeeding Shaklee basic ni actually.hehe... Biasa kita tengok bersusun vitamin yang org suggest kan?So diSINI saya nak suggestkan SET PENYUSUAN BASIC.

Tapi untuk Set Breastfeeding Shaklee versi saya, kalau yang jenis malas nak makan banyak2 vitamin tu, saya cadangkan Set Breastfeeding Shaklee Ringkas. Jangan risau, tambah susu jugak. Set ni terdiri dari 1 canister ESP + 2 botol Ostematrix (untuk 2 bulan consumption) + sEBOTOL Alfalfa (small) - HARGA mmng berpatutan dari SAYA!
 
Memula kita kena tahu apa komponen utama susu:
1. Air
2. Protein
3. Calcium

Lepas tu kena tahu apa aktiviti yang WAJIB utk banyakkan susu:
1. Pam setiap 2 atau 3 jam sekali
2. Relaxxxx

Set Breastfeeding Shaklee Ringkas ni boleh offer utk enrich komponen utama susu-protein dan calcium. Kalau part air tu, SILA MINUM AT LEAST 3 LITER air per day, tak kira air apa, janji bukan caffeinated drink.


ESP untuk top-up kekurangan protein dalam diet seharian kita. Ye lah kalau pun kita makan ikan, ikan tu kena pulak goreng. Protein dlm ikan byk lah musnah hasil dari kena celup dlm minyak panas.


BONUS ESP ni banyak. Besttt sangat sebab sendiri ambil hari-hari kan ;) Selain banyakkan susu, ESP ni bagi tenaga, cantikkan kulit sebab dlm protein ada jugak collagen, anjalkan part 'ehem-ehem' dan baaaanyak lagi benefit lain. 


Ostematrix pulak untuk top-up calcium dlm badan kita. Bila kita kurang makan calcium, badan akan serap calcium dari tulang dan gigi kita utk hasilkan susu. Kengkadang apa yg ada, itu je lah yg dpt hasilkan susu baby. Ibu menyusu perlukan kurang2 1000mg calcium per day. Kat sini lah ostematrix membantu. Ye lah kalau kite minum susu pun, kite tahu ke dah berapa banyak mg yg kita ambil.

Jadi sesapa yang nak susu melimpah ruah tapi malas nak makan vitamin banyak-banyak, saya cadangkan Set Breastfeeding Shaklee Ringkas ni ^_^ Sambil makan supplement sambil adhere kepada perkara yg saya mention tadi tentang komponen utama susu dan perkara WAJIB utk banyakkan susu.


**JUM PM INBOX FB SAYA ATAU CALL SAYA SKRG UNTUK DAPATKAN HARGA YANG TERBAIKKK..=))

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...